UVOD

Dragi udeleženci srečanja Terra Parzival - Mihaelovo 2014!V imenu naše ekipe Terra Parzival bi se  vam rad zahvalil za  vašo udeležbo. Upamo, da nam je uspelo ustvariti za vse vas izkušnjo magičnosti in globljega pomena, hkrati pa tudi resen izziv, ki ga predstavlja nesmrtna Parzivalova zgodba. To ne bi bilo mogoče brez "sit-in-the-orchestra" potovanja skozi Brahmsov violinski koncert na samem začetku našega posvetovanja. Rad bi izrazil naše spoštovanje in zahvalo gospodu Henryju Tillmanu iz GRISONS PEAK za njegovo velikodušno podporo.

Ko smo uglasili naša ušesa in vse druge čute na notranjo glasbeno in zunanjo slovensko pokrajino, in dovolili naši domišljiji, da je tekla ob čudovitem pripovedovanju zgodb Micaele Sauber, je vsak udeleženec dosegel   resonančno platformo, od koder lahko deli produktivne ideje za nadaljnji razvoj Terra Parzival.

Sproti vas bomo obveščali o vseh nadaljnjih dogodkih.
Miha Pogačnik    


Galerija slik 

Ustanova Gandin Fundacija, nosilka projekta “Terra Parzival – Evropski regijski razvojni model 2014-2020”

VABI NA POSVET “REMEMBER THE FUTURE”

ki bo potekal v času od 26. do 28. septembra 2014 na različnih lokacijah na območju Terra Parzival.

Trije dnevi bodo potekali v stopnjevanju vzorca “telo-duša-duh”. Naši razgovori bodo podprti z dozivetjem glasbe, pripovedi in “notranje” poti skozi gralsko pokrajino v smislu dinamike kvalitet glasbene lestvice: od Prime do Oktave.

Terra Parzival – regijski razvojni model gradi na desetletjih bogatih izkušenj, dobrih praks in znanja pridobljenega iz več kot 200 medkulturnih IDRIART festivalov na vseh celinah; na inspiraciji in inovativnosti; na upanju, da smo v Sloveniji, na periferiji velike Evrope, skozi brezčasno zgodbo o plemenitem vitezu Parzivalu in njegovi trnovi poti do samospoznanja sposobni stopiti korak naprej in drug drugemu postaviti gralsko vprašanje: “Kaj te muči? Kaj lahko storim zate, da ti bo bolje?”

V Terri Parzival ko-kreiramo možnosti, da se kot družba začnemo dvigovati na »rezonančni nivo«, kjer vsak posameznik lahko doprinese družbi svoj ustvarjalen in unikaten pečat. Ne želimo postati samo nova zgodba o uspehu, želimo iz popolne periferije Evropi ponuditi celovit model dobre prakse, izhod iz krize vrednot, kamenček v mozaiku na poti k Evropske polifoni identiteti!

Program:

petek, 26. september 2014: prihod ob 17.00 na dvorec Štatenberg

18.00 – 20.00: Johannes: Violinski koncert Op. 77, proces in izvedba.

Posvet se začne z izkušnjo doživeti orkester tako, da udeleženci sedijo med glasbeniki Simfoničnega Orkestra Terre Parzival z edinstvenim glasbenim procesom Mihe Pogačnika in dirigentom Elmarjem Lampsonom.
Koncert je posvečen spominu na Eleno Begant, zato je za udeležbo na koncertu zaželen simbolični prispevek, ki bo namenjen Eleninim otrokom.

20.00 – 22.00: Uvod v Terro Parzival z razstavo »33 let IDRIART gibanja in Terra Parzival« Druženje udeležencev ob večerji in pripoved o Pazivalu se začne (Micaela Sauber).

sobota, 27. september 2014: “Notranja in zunanja pot“ skozi Terro Parzival v 6. stopnjah

9.30 – 11.00: Žička Kartuzija: Koncentracija skozi glasbo in pripoved v kvalitete molka, smrti, rojstva. („Soltane“ v Parzivalu).

11.30 – 13.30: samostan Studenice, po Wolframu Fantana-La-Zal-Waesche, z „Templjem Sigune in Sianatulandra“, tik pod sveto goro Boč, Mont-Zal-Boc z legendo o jezeru, Lohengrinu in labodu. Ob teh „Izvirih Milosti“ se bodo zvrstile delovne skupine na temo bodocnost Terre Parzival in Ankenstein Akademije.

14.00 – 15.30: kosilo na dvorcu Štatenberg, nove delovne skupine.

16.00 – 17.00: Trevricentova Jama (Belojača): „Preobrazba“. (Glasba in pripoved)

18.00 – 19.00: Bazilika Ptujska Gora: Rezonanca Terre Parzival in izziv „Tridelne Družbene Kompozicije“.

20.00 – 22.00: Zaključek na gradu Borl (Ankenstein): Svečana ustanovitev Ankenstein Akademije in zaključek dneva ob kresnem ognju z lokalnimi dobrotami. Zaključek pripovedi o Parzivalu.

nedelja, 28. september 2014

9.30 – 13.00: dvorec Štatenberg, “Oktava”, VIZIJA z vsemi ki se želijo aktivno vključiti: »Kako se dviguje Terra Parzival iz bodočnosti«?
13.00 – 14.00: kosilo in zaključek posveta

 

Prosimo, da svojo prisotnost potrdite na ta način, da izpolnite obrazec.

Kontaktna oseba: Danijela Kocuvan, GSM 051 344 441.

Prilagamo zemljevid “Terra Parzival kot Makro-Violino”, na katero se skupaj “učimo igrati”.


 

ZADNJE NOVICE
Vabilo na posvet - Družbeno odgovorno bančništvo: Kako začeti v Sloveniji?
25.04.14

1. regijska resonančna platforma na področju gospodarskega podpornega okolja.

Preberi več
ZADNJI DOGODKI
Dragi udeleženci srečanja Terra Parzival - Mihaelovo 2014!
16.02.15

Preberi več
ZADNJI RAZPISI
TP Osnovni dokumenti, članki in pozivi 2014
20.04.14

Tukaj najdete naše osnovne dokumente in vse, kar je pomembnega v 2014!

Preberi več